ponedeljek, 14. marec 2016

ARGAN!

Ste že slišale za izdelke iz argana? Zadnje čase se vse bolj uveljavlja, prihaja pa iz Maroka. Tam ga uporabljajo v prehrani in prav tako v kozmetiki o čemer bom tokrat tudi pisala. 




Olje se uporablja za izboljšanje vseh tipov kože, tudi za ohranjanje mladostne kože. Uporabljate ga lahko za:

  • Za nego telesa in obraza ga lahko vsakodnevno vmasirate v čisto kožo, najbolje pred spanjem. Pri problematični koži se najprej umijte z arganovim milom, nato pa nanesite še olje. Lahko ga uporabljate namesto kreme!
  • Odličen je tudi za nohte. Za 15 min jih morate v mešanico limoninega soka in olja v enakem razmerju (1:1), po tem pa vaši nohti nebodo krhki in lomljivi.
  • Olje kot maska za lase? Ja tudi to pomaga! Na lasičšu ga pustite pol ure nato pa bodo lasje sijoči in čvrsti. Lase obnavlja in hkrati preprečuje izpadanje las in cepljenje konic.
  • Domač piling pripravite iz arganovega olja in soli ter nanesite na tiste dele kože, s katerih želite odstraniti odmrle celice. 
No jaz sem olje, ki ga trenutno uporabljam kupila v Dm-u za 9€. Narejeno je kot pršilo, tako da se po tuširanju enostano pošpricam ter vmasiram in moja koža res ni več tako suha. Ni pa preveč mastno to olje, kar je še dodaten plus. 



Če bo katera od vas poizkusila kakšen zgoraj omenjen recept, pa naj napiše komentar kako deluje. :)

xoxo, Isabella

Ni komentarjev:

Objavite komentar