sreda, 9. marec 2016

To travel is to live...

Ker sama rada potujem in vem da je tudi med vami veliko takšnih, sem se odločila da napišem članek o tem kako najceneje potovati. 




  1. Potuj v lastni režiji in ne preko agencij. cene pri agencijah so veeeliko višje, če imaš google maps najdeš vse, pa še ogledaš si zgolj to kar ti je všeč. Pri agencijah pa si moraš ogledati vse, pa tudi če te niti malo ne zanima.
  2. Če imaš let iz tujega mesta (Italija, Avstrija) potem se na letališče odpravi z GoOpti. Pobere te v Ljubljani, Celju... odloži pa te točno na letališču, cena za prevoz pa ni večja kot 30€!
  3. Na facebooku spremljaj strani, Izlet na dlani, Poceni potovati, Poceni potovanja, Po svetu... Tam najdeš ugodne pakete v katerem so vključene letalske karte in apartmaji ali hoteli po zelo ugodnih cenah!
  4. Če potuješ na otoke, ne pozabi na rent a car. To ti bo olajšalo celotno potovanje, saj so javni prevozi na otokih slabše organizirani (to preveri pred potovanjem!) Rent a car pa tudi ni tako zelo drag, pa še brezskrbno se voziš okrog. ;)
  5. Pred potovanjem si jaz vedno pripravim mapo, vanjo pa napišem vse zanimivosti, ki si jih želim ogledati, da potem na zapravljam dnevov še z iskanjem... Najbolje je tudi, da si v google maps z zvezdico označiš kaj si želiš ogledati. 
  6. MUST HAVE je tudi aplikacija Triposo, ki deluje tudi če nimaš vklopljenih mobilnih podatkov! Na njej je zemljevid, kar pa je še bolj super. ;)
Če pa želiš potovati čisto v lastni režiji, pa karte za po Evropi poišči na Ryanairu ali pa Skyscanner, ceneje bo če namesto Ljubljane izbereš druga tuja mesta v bližini. 
Hotel ali apartma pa poglej na Bookingu. Jaz vedno naprej pogledam pluse in minuse in moram reči, da je še vedno držalo. 
Če si boš vzela malce več časa za načrtovanje boš zagotovo našla super ponudbo! ;)

xoxo, Isabella

Ni komentarjev:

Objavite komentar